O reteta delicioasa de ciorba de fasole cu afumatura este o reteta interesanta. O reteta delicioasa de ciorba de fasole cu afumatura este cautata
in restaurante. Aceasta isi are originea din Romania . Aceasta a fost mancarea
cea mai buna pe care o agreau romanii din cele mai vechi timpuri.
Ingrediente ciorba de fasole cu afumatura :
400 de grame de fasole boabe
400 de grame de afumatura cu os cu tot (ciolan, sunca de casa, scaricica etc.)
2 cepe potrivite
2 morcovi buni
1 pastarnac mare
1 radacina de patrunjel
1 telina cat 1 ou mic
2 catei de usturoi
1 ardei (optional)
400 de ml. de bulion de rosii concentrat
2-3 foi de dafin
1 buchetel cu verdeturi: 5 fire de tarhon si 5 ramurele de cimbru
3 linguri de tarhon verde tocat pentru presarat
sare si piper
Mod
de preparare ciorba de fasole cu afumatura :
Fasolea se alege cu grija de
impuritati si de boabele cu stricaciuni . Ea se spala in cateva ape reci si se
pune la imuiat . Aceasta se pune de cu seara in apa rece . A doua zi de
dimineata, fasolea se scurge bine de apa in care s-a inmuiat . Apoi fasolea se
clateste sub jet de apa rece.
Ciorba
de fasole cu afumatura
Se pune fasolea intr-o oala, se
acopera cu apa rece si se pune pe foc. Se da in clocot si imediat se scurge de
apa in care s-a oparit. Apoi spalandu-se bine cu apa rece.
Fasolea oparita si spalata bine , impreuna cu afumatura si foile de dafin se
pun intr-o oala. Se acopera cu apa rece si se pun toate la foc mic. Sare se va
pune doar putin dar asta se va face la sfarsit . Daca carnea este mai batrana ,
ea va fierbe mai greu. Atunci trebuie si ea ca si fasolea sa se bage in apa de
cu seara.
Fierberea
fasolei cu afumatura
Daca veti fierbe fasolea cu carnea
batrana , veti risca sa spargeti toate boabele de fasole .Cand incepe sa
fiarba,toata spuma ce se va strange deasupra se va inlatura cu o lingura.
Aceasta operatiune se va face pana cand aceasta spuma nu va mai aparea.
Ceapa, ardeiul si toate
radacinoasele se curata, se spala si se toaca in cubulete potrivite. Dupa ce
carnea afumata si fasolea au fiert impreuna timp de 1 ora. Apoi se adauga
legumele taiate in cuburi. Tot acuma se adauga si cimbrul pentru a da un gust
bun si deosebit mancarii .
Afumatura
cu tarhon
Pe masura ce apa se evapora, se
completeaza cu apa calda.
Cand carnea afumata este fiarta, se dezoseaza si se imparte in bucati. Dupa
aceasta se adauga in ciorba care fierbe.
Dupa ce atat legumele, cat si fasuiul si carnea sunt bine fierte, se adauga
bulionul si usturoiul zdrobit. Apoi fasolea se mai clocoteste totul impreuna
pret de 4-5 minute.
Ingrediente
finale pentru reteta delicioasa de ciorba de fasole cu afumatura
La final se va adauga putin tarhon
uscat si putina sare dupa gust. Apoi se va lua oala de pe foc , punand capacul
si lasand zeama sa se ,,limpezeasca,, . Dupa aceia se vor amplifica aromele de
condiment . Astfel dand un gust super delicious acestei ciorbe.
Se serveste ciorba de fasole cu
tarhon si afumatura fierbinte. Se serveste cu smantana si ardei iute . Se mai
poate completa si cu otet daca este nevoie.
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu