Papricasul de pui cu cartofi natur e tipul de reteta foarte ieftina. Papricasul de pui cu cartofi natur este o mancare gustoasa si rapida . Aceasta mancare se poate face pregati fara prea mult efort .
Reteta de papricas de pui cu cartofi natur este una din cele mai simple retete care se poate face. Este o mancare super gustoasa care nu necesita mult ti,ppentru gatire. In aproximativ 20 de minute aceasta mancare este gata . Pentru a face aceasta mancare rapida avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingredient pentru Papricasul de pui cu cartofi natur sunt urmatoarele :
Ingrediente :
400 gr de cqrne de pui
160 ml de apa
2 linguri de faina
2 ardei capia tocati
2 catei de usturoi
2 rosii
2 cepe tocate
2 foi de dafin
2 linguri de ulei
½ lingura de boia dulce
Sare
Piper
Mod de preparare Papricasul de pui .
Se va lua carnea de pui si se va spala cu apa calduta. Dupa ce toata
carnea e spalata aceasta se sareaza cu putina sare . Dupa aceia toata ceapa se curata
si se va toca marunt .Intr-o cratita se aseaza carnea de pui impreuna cu ceapa
taiata si 150 ml de ulei .
In crartita se va mai aduga si 150 ml de apa . Cratita se va
acoperi cu un capac etans. Se va lasa carnea sa fiarba inabusita . Intre timp
se va dizolva faina in 100 ml de apa rece pana ce va devein pasta .
Cand carnea este aproape inabusita se va adauga boiaua si sarea .
Se va continua sa se mai fiarba
continutul inca 10 minute. Apoi vom adauga smantana si vom lasa intreg
continutul sa mai fiarba circa 10-15 minute .
La final se vor scoate bucatile de carne si se paseaza sosul deja
obtinut peste acestea.
Preparatul se va servi cald alaturi cu garnitură de cartofi natur. Peste intreg papricasul se va presara şi pătrunjel verde daca doriti .
Mod de preparare
cartofi natur
Cartofii se curata si apoi se spala cu apa calduta . Apoi acestia se taie in cubulete si se pun intr-o cratita . Acolo se mai aduga putin unt , patrunjel, sare si piper. Dupa ce s-au fiert cartofii se aseaza pe farfurie langa papricasiul deja facut . Papricasul de pui cu cartofi natur este acum numai bun de serit .
Acesta se serveste asa cald alaturi de niste muraturi asortate . Se mai pot servi si castraveti sau gogosari murati .
Ca si bautura este bine venit un vin rosu sau o bere !
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu