Pasta de ardei copti Kapia este o pasta foarte buna si delicioasa . Pasta de ardei copti Kapia este o pasta
care se face foarte rapid . Se face indeosebi pentru iarna . Este foarte buna
ca si garnitura la friptura . Pentru a face aceasta reteta avem nevoie de
anumite ingrediente . Ingredientele folosite sunt urmatoarele :
Ingrediente :
3kg Ardei Kapia
4 linguri Miere de albine
6 linguri Mustar
0,5 kg Ulei
Sare
Piper
Mod de preparare :
Se spala bine ardeiul kapia si se va pune la copt pe aragaz . Apoi se va
toca ardeiul kapia in robotul de bucatarie . Acesta trebuie sa nu fie tocat
foarte marunt ca si pasta .
Intr-o cratita se adauga uleiul , apoi adaugam mustarul si apoi mierea de
albine . Se va amesteca intreg continutul . Se va amesteca pana ce vom obtine o
pasta omogena si consistenta .
Dupa aceia vom adauga pasta de ardei kapia maruntita. Se va porni focul si
se va amesteca totul foarte bine . Apoi vom lasa continutul la foc mic sa
fiarba . Acesta trebuie lasat sa fiarba pana ce uleiul se va ridica la
suprafata .
Dupa o ora si jumatate de fiert , uleiul a iesit la suprafata . Atunci vom
adauga sare si piper dupa gust . Se va opri focul si se va lasa amestecul sa se
odihneasca circa 30 de minute .
Dupa aceia pasta de ardei kapia se va pune clda in borcane . Borcanele
trebuie sa fie bine spalate si sterilizate. Acestia se sterilizeaza in cuptorul
de la aragaz . La final dupa ce borcanele sunt umplute se pun capacele .
Dupa aceia borcanele se intorc cu capacul in jos si sunt lasate sa se
raceasca.Ele trebuie sa se raceasca la temperatura camerei .
Aceasta pasta de ardei kapia este foarte buna pentru garnitura la friptura .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu