Plachia de peste este o mancare super gustoasa . Plachia de peste se face din orice tip de peste . Dar cea mai buna este din salau si apoi de crap. Se stie ca pestele cotine fosfor si este bun pentru organism. Pentru a face aceasta mancare vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente :
Peste ( salau sau crap )
Rosii
Castraveti murati
Ceapa
Masline
Ardei gras
Ulei de masline
Usturoi
Pasta de rosii
Condimente
Vegeta
Vin sau bere
Lamaie sau hellas
Mod de preparare sos :
Se piseaza usturoiul , se adauga rosii in bulion , vegeta si condimentele .
Apoi se stropeste cu vin sau cu bere . Se amesteca foarte bine si se lasa sa se
odihneasca putin.
Mod de preparare :
Se curta pestele si apoi se spala cu apa calduta . Se taie ceapa si
rosiile rondele subtiri . Castravetii murati se taie tot rondele dar mai
groase . Se aseaza in tava mai intai ceapa , apoi rosiile . Urmeaza apoi
castravetii murati si maslinele intregi . Dupa aceia se aseaza peste acest pat
facut pestele .
La final peste toata compozitia din tava se va adauga sosul facut . Se va
da tava la cuptor la foc mediu .
Dupa circa 15 – 20 min se va intoarce pestele pe partea ceilalta . Se va
mai tine la cuptor timp de circa 15-20 de minute . Dupa aceia se scoate tava
afara si se va lasa putin sa se raceasca .
Apoi pestele se va taia rondele pentru a putea fii servit . Cand se va adauga pe farfurie , peste bucata de peste se va adauga si sosul din tava . Se mai poate adauga si lamaie taiata feli sau helas .
Ca si bautura este bine venit un vin alb .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu