Sarmalele cu ciuperci si orez de post

 



Sarmalele cu ciuperci si orez de post sunt super delicioase . Sarmale cu ciuperci si orez de post sunt sarmale care se gateste oricand . Sunt foarte gustoase si delicioase.Pentru a face aceste sarmale trebuie folosite urmatoarele ingrediente :

INGREDIENTE:

1 varza murata mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
1 felie mica telina rasa
1 ceapa mare tocata fin
130 g de orez
300 ml de suc de rosii
3 linguri pasta de rosii
1 frunza de dafin
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legarura patrunjel verde tocat marunt
piper

sare
boabe de piper
2 crengute de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri de ulei
apa fiarta
 

Mod de Preparare :


Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea .Apoi continuam sa calim pana se inmoaie putin.

In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs. Apoi adaugam cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt. Mai tinem sa fiarba pe foc inca 1-2 minute.

Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez. Se pune cam o lingura de compozitie pe latimea frunzei.  Lasam  sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.

Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru . Aceasta se face pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei . Aceastia se pun impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.

Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien. Apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez. Dupa care adaugam crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat. Cand terminam de aranjat sarmalele turnam restul de suc de rosii. Apoi mai adaugam un rand de varza taiata julien si boabele de piper.

Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu -mic cu capacul pus. Trebuie avand  grija sa completam cu apa daca este nevoie. Dup ace se termina de fiert le dam la cuptor pentru 45-50 minute . In prealabil cuptorul trebuie preincalzit la circa 200°C .

Sarmalele se pot servi cu ardei iute si cu smantana sau iaurt.

Ca si bautura este bine venita o tuica de prune sau palinca . 

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii