Sarmalele cu ciuperci si orez de post sunt super delicioase . Sarmale cu ciuperci si orez de post sunt sarmale care se gateste oricand . Sunt foarte gustoase si delicioase.Pentru a face aceste sarmale trebuie folosite urmatoarele ingrediente :
INGREDIENTE:
1
varza murata mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
1 felie mica telina rasa
1 ceapa mare tocata fin
130 g de orez
300 ml de suc de rosii
3 linguri pasta de rosii
1 frunza de dafin
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legarura patrunjel verde tocat marunt
piper
sare
boabe de piper
2 crengute de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri de ulei
apa fiarta
Mod de Preparare :
Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri
ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim
imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea .Apoi continuam
sa calim pana se inmoaie putin.
In acest moment adaugam orezul spalat
bine si scurs. Apoi adaugam cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.
Mai tinem sa fiarba pe foc inca 1-2 minute.
Luam frunza de varza in
mana si punem compozitia de ciuperci cu orez. Se pune cam o lingura de
compozitie pe latimea frunzei. Lasam sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al
frunzei.
Rulam sarmaua si
introducem capatul ingust inauntru . Aceasta se face pentru a nu de desface
sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem
pe fundul oalei . Aceastia se pun impreuna cu restul de morcov ras si telina
rasa fin.
Amestecam sucul cu
pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien. Apoi incepem sa
aranjam sarmalele cu ciuperci si orez. Dupa care adaugam crengute de cimbru si
presaram putin oregano uscat. Cand terminam de aranjat sarmalele turnam restul
de suc de rosii. Apoi mai adaugam un rand de varza taiata julien si boabele de
piper.
Adaugam uleiul si apa
fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu
-mic cu capacul pus. Trebuie avand grija
sa completam cu apa daca este nevoie. Dup ace se termina de fiert le dam la
cuptor pentru 45-50 minute . In prealabil cuptorul trebuie preincalzit la circa
200°C .
Sarmalele se pot servi
cu ardei iute si cu smantana sau iaurt.
Ca si bautura este bine venita o tuica de prune sau palinca .
Pofta
buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu