Tocanita ungureasca super gustoasa la bograci este o tocanita super delicioasa . Tocanita ungureasca super gustoasa la bograci este o tocanita care isi are povenienta din Ungaria . Aceasta tocanita super delicioasa se poate face si din cartofi . Acum aceasta tocanita se face si in Romania , in special in zona ardealului .
Aceasta tocanita se face in bograci fiindca e mult mai buna ca la aragaz
daca o faci . Se stie ca acest bograci sau ceaun este unul special . Este un
ceaun cu un fund mai lat si mai adanc. Pentru a face aceasta tocanita la
bograci avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente pentru
tocanita sunt urmatoarele :
Ingrediente pentru o tocanita ungureasca super gustoasa:
Unt – 2-3 kg
Ardei gras – 3-5 kg
Ardei kapia – 3-5 kg
Gogosari rosii – 3-5 kg
Ceapa – 3-5 kg
Usturoi - 3
capatani
Boia ardei dulce
Paprika
Sare
Patrunjel
Carne de
vitel - 3kg
Carne de vita - 3kg
Carne de porc - 3kg
Carne de pasare- 3kg
Carnede curcan-
3kg
Aceste ingrediente sunt
pentru uin ceaun de 20 de Kilograme
Mod de preparare tocanita ungureasca super gustoasa :
Se spala foarte bine toate ingredientele pentru a se rtaia si a se curate . Se taie ardeii şi ceapa sub formă de melcişori foarte subţiri. Apoi urmeaza sa se taie carnea in cubulete micute. După ce ingredientele si carnea sunt tăiate se lasă deoparte.
Apoi se va pune ceaunul
la foc mic şi în ceaun se pune untul pentru a se putea topi.
După ce se topeşte untul , se va pune întâi ceapa in ceaun lăsând-o la fiert. După aceia se vor aduga ardeii si gogosarii taiati si se vor lasa la fiert si ei . Intre timp punându-se in ceaun boiaua de ardei dulce si paprika .
Apoi in ceaun se va
adauga şi sare după gust. Se lasă toată această compoziţie la fiert, până ce
ceapa începe să se topească şi ardeii se vor fierbe.
Tot timpul se va mesteca în ceaun cu o lingură mare de lemn pentru a nu se prinde continutul din ceaun .
Apoi in ceaun se vor
adăuga pe rând bucatile de carne, care fierbe cel mai greu. Dupa aceia se vor
adauga pe rand si celelalte bucati de carne care fierbe mai usor .
Se lăsa să se fiarbă
fiecare carne în parte la foc mic şi se mesteca în ceaun.
Prima carne care se adauga in ceaun este carnea de vitel care fierbe cel mai greu.
Apoi cand canea de vitel este putin fiarta , vom adauga carnea de vita la fiert . Se continua sa se amestece intreg continutul . Dupa aceia vom adauga carnea de porc la fiert . Apoi urmeaza sa adaugam carnea de pasare sis a continuam sa amestecam intreg continutul . La final fiindca fierbe cel mai repede adaugam carnea de curcan.
Tocanita ungureasca super gustoasa la bograci aproape este gata
La sfârşit cand toata carnea este fiarta se va adăuga usturoiul şi pătrunjelul tăiat mărunt. Se mai continua sa se amestece putin si se va lasa la foc mic sa se linisteasca .
Dupa ce mancarea a scazut putin si carnea este fiarta , atunci ceaunul se va lua de pe foc
Tocanita astfel obtinuta
se va servi atunci calda sau se va lasa sa se mai raceasca putin având un gust
foarte delicios.
Tocanita se poate servi si
cand se raceste si este un adevarat deliciu .
Ca si bautura este bine venita o palinca de buna calitate .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu