Un
gratar super gustos cu toate bunatatile facut
in plina vara . Un
gratar super gustos cu toate bunatatile facut
in curte este bine venit . Indiferent de anotimp sau vreme un gratar este bine
venit . Asa cum este de asteptat pe gratar intalnesti tot felul de bunatati .
De la faimosii si
gustosii mici , pana la pulpe,slanina, sau legume . Toate sunt super gustoase
si binevenite la un gratar afara in curte . Daca este un gratar cu de toate ,
atunci nu poate lipsi salata sau berea. In principiu daca totul este pregatit
atunci e veselie si bucurie .
Atunci sa curga berea si sa sfaraie cu
adevarat gratarul !
Pentru un gratar super
gustos , avem nevoie de cat mai multe ingrediente . Avem nevoie de ingredienet de
buna calitate .
Ingrediente
:
Mici
Slanina
Cotoaie
,
Pulpe,
Carne
Paine
cu branza si rosii
Castraveti
Sare
Piper
Ceapa
Bere
Vin
rosu
Mod
de preparare :
Se pregatesc mai intai
micii pentru gratar . Se va spala bine carnea si pulpele de pui. Se va taia in
felii subtiri slanina . Apoi se vor pregati feliile de paine cu rosii si branza
topita imbragate in staniol .
Intr-o cratita se vor
aseza pulpele si carnea . Peste ele se vor pune sare ,piper,usturoi , foi de
dafin si bere . Acestia se tin la macerat 24 de ore pentru si ds un gust delicios.
Se va aprinde mai intai
gratarul cu lemne cu foc mare . In timp ce focul incinge gratarul deasupra unge
cu o bucata de slanina . Odata incins bine gratarul , focul se mai rareste si
se adauga carbunii .
Pe gratar se vor pune
mai intai pulpele de pui , urmate de slanina . Urmeaza micii si apoi painea cu
rosii si cascaval . Toate acestia se aseaza in ordinea in care se frig cel mai
repede.
Dupa ce carnea se
rumeneste pe o parte se va intoarce pe partea ceilalta . Intre timp peste toata
carnea de pe gratar se stropeste cu putina bere . Asta pentru ai da un gust mai
bun carnii si micilor.
Cand totul va fii
aproape gata , totul se va introduce intr-o cratita . Aici peste toata carnea
si mici se va stropi cu vin rosu sau
negru . Apoi cratita se va aseza pe gratar pentru cateva minute . Odata rumenite
foarte bine , cratita se va lua de pe gratar .
La final ca totul sa
fie bine peste intreg continutul se va adauga un mujdei de usturoi . Se va lasa
cratita acoperita pentru cateva minute . Asta pentru ai da un gust mai delicios
carnii si micilor .
Intre timp vom pregati
o salata asortata foarte gustoasa cu multe ingrediente. Rosii ,
castraveti,ceapa , piper,ulei,otet si putina sare .
Apoi micii , carnea si
pulpele de pui se vor servii cu mustar si cu o salata asortata.
Ca si bautura este bine
venita o bere de buna calitate .
Pofta buna !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu