Carnea
gătită în pietre la ceaun super gustoasa
este
o carne frageda si delicioasa . Carnea
gătită în pietre la ceaun super gustoasa
se poate face cu mare usurinta . Pentru a face aceasta gustoasa mancare ,
avem nevoie de anumite pietre .
Odata gasite aceste
pietre , friptura delicioasa poate sa se faca . Pentru a face aceasta super
gustoasa friptura avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente
pentru aceasta friptura sunt urmatoarele :
Ingrediente
pentru carnea pregatita in pietre :
2
kg Carne de porc putin mai grasa
Piper
Sare
Ulei
3
bucati Ceapa alba
500
gr de vin rosu
Foi
de dafin
Bere
Usturoi
Mod
de preparare carne gatita in petre la ceaun :
Se spala foarte bine
carnea si se va taia in feli mici si subtiri . Se va adauga carnea intr-un
castron si peste ea se va adauga piperul sis area dupa gust . Se va mai adauga
foile de dafin si vinul rosu .
Se va lasa carnea la macerat cel putin 1 ora timp in care ne vom ocupa de ceaun . Vom cauta pietre plate pe care sa le asezam pe fundul ceaunului . Vom pune ulei in ceaun si ii vom da drumul la foc . Dupa ce uleiul sa incins foarte bine vom adauga pietrele in uleiul incins .
Cand pietrele incep sa
se incalzeasca , pe fiecare piatra vom adauga feli subtiri de ceapa. Aceasta
ceapa o vom pune pana vom umple fundul ceaunului . Cand vedem ca
deja ceapa se patrunde , peste ea vom adauga felii de carne . Carnea o vom stropi
cu putin vin .
Deasupra carnii vom mai
adauga pietre si putin ulei panace va acopeti carnea in totalitate . Vom lasa
apoi carnea sa se prajeasca la foc mediu intre pietrele deja incinse .
Cand carnea este deja
rumenita si prajita se va scoate intr-un castron mare . Peste intreaga carne se
va stropi putina bere si se va aduga mujdeiul de usturoi preparat . Se va
acoperi castronul timp de circa 5 minute astfel incat carnea sa isi ia gustul
de mujdei .
Dupa aceasta carnea se
poate servi cu o mamaliguta calda ca la mama acasa . Se mai poate servi alaturi
de niste cartofi prajiti facuti tot in ceaun . Se mai poate servi si alaturi de
o salata asortata sau de gogosari si castraveti acri.
Aceasta friptura facuta
la ceaun in pietre este o friptura super gustoasa si apetisanta
Ca si bautura este bine
venit un vin rosu , vin rose , un vin alb si de ce nu chiar si o bere de buna
calitate !
Pofta buna !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu