Vinetele super delicioase umplute la tava

 


Vinetele super delicioase umplute la tava sunt niste vinete foarte gustoase si apetisante Vinetele super delicioase umplute la tava sunt niste vinete care se pot face in orice anotimp al anului .

Este o mancare cu adevarat delicioasa care nu necesita multa munca . Pentru a face aceasta delicioasa mancare , avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente care se folosesc sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru vinete super delicioase :

4Vinete

Sare dupa gust

5- 6 Boabe Piper

Ulei

Rosii chary

Rosii in Bulion

Piper macinat dupa gust

2 Foi dafin

500 gr Carne tocata

1 Ceapa

5 graunti Usturoi

1felie Branza topita

50 gr Rozmarin

 

Modul de preparare vinete super delicioase umplute la tava :

 

Vom lua vinetele si le vom taia la capete . Apoi le vom taia fiecare vanata in jumatate . Cu o lingura vom scoate miezul din vanata . Apoi vom pune apa intr-o oala si vom adauga sare . Vom introduce vinetele taiate in aceasta oala .

 

Vom tine vinetele in apa cu sare circa 15 minute . Dupa aceia vinetele se scot si se sterg . Se va pune ulei intr-o tigaie si se vor pune vinetele la prajit . Se vor tine vinetele pentru a le rumeni putin .

 

Dupa aceia vom curata ceapa si usturoiul si ii vm taia cubulete mici . Vom pune ulei intr-o tigaie si vom pune ceapa . Vom amesteca ceapa si apoi vom aduga usturoiul taiat marunt .

 

Se va continua sa amestecam continutul si se va adauga piperul , sarea, rozmarinul si carnea tocata . Vom continua sa amestecam pana ce tot continutul se va omogeniza foarte bine . Cand totu a fost gata , vom scoate continutul din tigaie .

 

Vom face sosul pentru a pune in tava langa vinete . Acest sos se va face cu 2 linguri de bulion si 250 ml de apa .

 

Vom adauga vinetele in tava de jena in pozitie verticala si vor fii umplute cu amestecul pe care l-am facut si este la racit . Dupa ce se vor umple toate vinetele deasupra la fiecare vanata vom adauga cate o jumatate de rosie chary .

 

Apoi vom adauga sosul deja terminat ,iar apoi vom adauga boabe de piper si foi de dafin . Cand totul este pregatit , tava de jena se va da la cuptor la un foc mediu timp de 40-45 de minute .

 

Cand sunt aproape gata vinetele se vor scoate afara si se va adauga branza topita pe fiecare vanata . Se va mai da la cuptor circa 2-3 minute , dupa care tava se va scoate afara .

 

Vinetele super delicioase sunt acum bune de servit :

 

Vinetele se pot servi alaturi de sosul lor sau se poate aduga niste iaurt daca se doreste .

 

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii