Ciorba de fasole gustoasa cu afumatura si tarhon este o mancare foarte delicioasa. Ciorba de fasole gustoasa cu afumatura si tarhon isi are originea din Romania . Aceasta a fost mancarea cea mai buna pe care o agreau romanii din cele mai vechi timpuri.Pentru a face aceasta gustoasa ciorba avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente ce se folosesc pentru ciorba de fasole sunt urmatoarele :
Ingredientele
pentru ciorba de fasole gustoasa :
400 de grame de fasole boabe
400 de grame de afumatura cu os cu tot
2 cepe potrivite
2 morcovi buni
1 pastarnac mare
1 radacina de patrunjel
1 telina cat 1 ou mic
2 catei de usturoi
1 ardei (optional)
400 de ml. de bulion de rosii concentrat
2-3 foi de dafin
1 buchetel cu verdeturi: 5 fire de tarhon si 5 ramurele de cimbru
3 linguri de tarhon verde tocat pentru presarat
sare si piper
Modul de preparare
pentru ciorba de fasole gustoasa cu afumatura :
Fasolea se alege cu
grija de impuritati si de boabele cu stricaciuni . Ea se spala in cateva ape
reci si se pune la imuiat . Aceasta se pune de cu seara in apa rece . A doua zi
de dimineata, fasolea se scurge bine de apa in care s-a inmuiat . Apoi fasolea
se clateste sub jet de apa rece.
Ciorba de fasole cu
afumatura si tarhon
Se pune fasolea intr-o
oala, se acopera cu apa rece si se pune pe foc. Se da in clocot si imediat se
scurge de apa in care s-a oparit. Apoi spalandu-se bine cu apa rece.
Fasolea oparita si spalata bine , impreuna cu afumatura si foile de dafin se
pun intr-o oala. Se acopera cu apa rece si se pun toate la foc mic. Sare se va
pune doar putin dar asta se va face la sfarsit . Daca carnea este mai batrana ,
ea va fierbe mai greu. Atunci trebuie si ea ca si fasolea sa se bage in apa de
cu seara.
Fierberea fasolei cu
afumatura si tarhon :
Daca veti fierbe
fasolea cu carnea batrana , veti risca sa spargeti toate boabele de fasole
.Cand incepe sa fiarba,toata spuma ce se va strange deasupra se va inlatura cu
o lingura. Aceasta operatiune se va face pana cand aceasta spuma nu va mai
aparea.
Ceapa, ardeiul si
toate radacinoasele se curata, se spala si se toaca in cubulete potrivite. Dupa
ce carnea afumata si fasolea au fiert impreuna timp de 1 ora. Apoi se adauga
legumele taiate in cuburi. Tot acuma se adauga si cimbrul pentru a da un gust
bun si deosebit mancarii .
Afumatura cu tarhon
Pe masura ce apa se evapora, se completeaza cu
apa calda.
Cand carnea afumata este fiarta, se dezoseaza si se imparte in bucati. Dupa
aceasta se adauga in ciorba care fierbe.
Dupa ce atat legumele, cat si fasuiul si carnea sunt bine fierte, se adauga
bulionul si usturoiul zdrobit. Apoi fasolea se mai clocoteste totul impreuna
pret de 4-5 minute.
Ingrediente finale
La final se va adauga
putin tarhon uscat si putina sare dupa gust. Apoi se va lua oala de pe foc ,
punand capacul si lasand zeama sa se ,,limpezeasca,, . Dupa aceia se vor
amplifica aromele de condiment . Astfel dand un gust super delicious acestei
ciorbe.
Se serveste ciorba de
fasole cu tarhon si afumatura fierbinte. Se serveste cu smantana si ardei iute
. Se mai poate completa si cu otet daca este nevoie.
Ca si bautura este bine venita o tuica buna de pruna
!
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu