Cotletele de porc crocante in crusta de cartofi

 

Cotletele de porc crocante in crusta de cartofi  sunt niste cotlete super gustoase si delicioase . Cotletele de porc crocante in crusta de cartofi  sunt niste cotlete care se fac foarte repede . Pentru a face aceste cotlete de porc super gustoase avem de anumite ingrediente . Principalele ingrediente pentru a face aceste cotlete super gustoase sunt urmatoarele :

Ingrediente cotlete de porc crocante :

700 de grame de carne (file de porc, piept de pui etc.)

1 lingurita sare

piper negru macinat dupa gust

200- 300 de grame de smantana

ulei de floarea soarelui dupa cum este necesar pentru prajire

600 de grame de cartofi

2 oua

2 linguri maioneza

3 linguri de faina simpla

1 ceapa

2- 3 catei de usturoi

½ lingurite sare (pentru cartofi)

marar proaspat tocat marunt dupa gust

Mod de preparare cotlete de porc crocante super gustoase :

Mai intai, taiati carnea aleasa in felii cu grosia de 1 centimetru si apoi bateti-le usor cu un ciocan de carne pe ambele parti.

De asemenea, nu uitati sa sarati si piperati in functie de preferinte aceste cotlete de porc .

Acum vom pregati aluatul de cartofi pentru aceste cotlete :

Apoi vom curate cartofii impreuna cu ceapa si apoi vom curate ambele ingrediente intr-un castron de volum mediu .

Apoi se vor  adauga ouale, usturoiul presat, smantana si faina simpla. Dupa aceia se va aduga  sarea si piperul macinat. Apoi se va adauga mararul tocat si se va amesteca totul  intr-un aluat omogen.

Apoi vom incepe sa infasuram carnea condimentata in aluat de cartofi . Dupa aceia cotletul se va praj imediat in ulei de floarea-soarelui fierbinte. Cotletul se va praji  pana va devini auriu pe ambele parti.

Apoi  vom scoate cotletele de porc din tigaie si asezate pe o farfurie in care se va aseza un prosop de hartie . Se va lasa excesul de grasime sa se scurga pe un prosop de hartie de bucatarie.

Cotletele prajite merg perfect cu o salata asortata sau cu un sos preferat.

Ca si bautura este bine venit un vin rosu , negru sau o bere foarte buna.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii