Castraveti acri la borcan super apetisanti sunt niste castraveti super apetisanti. Castraveti acri la borcan super apetisanti sunt foarte deliciosi si se consuma in orice anotimp.
Acesti
castraveti murati sunt o adevarata delicatese . Pentru a face aceasta reteta de
castraveti avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente pentru
aceasta reteta sunt urmatoare :
Ingrediente castraveti
acri la borcan
Castraveti cornichon
Ceapa galbena
Catei de usturoi
Morcov
Boabe de piper
Boabe de mustar
Seminte de marar
Sare
INGREDIENTE PENTRU MURAT/BORCAN
1 Lingurita sare
muraturi
1 Lingurita
zahar
100 ml otet
Apa in completare
Mod de pregatire castraveti
super apetisanti
Se
spala foarte bine intai castravetii si se lasa la scurs intr-o cratita. Se
pregateste usturoiul care se curata ,morcovii care se curate si ei . Se mai
pregateste si mararul uscat la plic. Se mai pregateste boabele de piper si de
1/2 morcov tăiat rondele.
Am
pus apa la fiert împreună cu sarea. Am lăsat-o să clocotească doar 1-2 minute,
apoi am stins focul . Apoi am lăsat saramura la răcit. Ea trebuie să fie caldă
dar nu fierbinte.
Trebuie
apoi borcanele pregatite , adica sa fie spalate bine si sterilizate . De
asemeni si capacele trebuie spalate foarte bine . Apoi se introduc dovleceii in
borcan in pozitie verticala .
Umplerea borcanelor cu
ingrediente
Dupa
ce borcanul va fii umplut cu castraveti pe care ii presam foarte bine in
borcan. Dupa ce am asezat castravetii urmeaza sa introducem ingredientele. Vom
adauga apa cu sare calduta in borcan . Apa trebuie sa fie pana la gura
borcanului .
Se
va adauga apoi cimbrul ucat si feliile de usturoi . Apoi se vor adauga cimbrul
,boabele de piper si foile de dafin . Deasupra se va aduga boabele de piper si
apoi se inchide borcanul cu capac .
Daca
nu aveti capace se poate pune si un ceolofan si se strange bine cu un elastic .
Si capacele trebuie sa fie foarte strans etans ca sa nu prinda aer .
La
final borcanele se vor lasa sa se raceasca si apoi se pot duce in debarale
asezate pe rafturi .
Timpul
de preparare este de aproximativ 30 de minute , iar timpul de lucru este tot 30
de minute.
Pentru
a avea niste castraveti foarte buni , trebuie sa cumparati castraveti de marime
medie si cat mai drepti .
Acesti
castraveti sunt o delicatese si se pot servii ca si garniture la o friptura .
Pofta
buna !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu