Conopida apetisantala borcan pentru iarna


 

Conopida apetisantala borcan pentru iarna este o adevarata delicatese pentru anotimpul rece . Conopida apetisantala borcan pentru iarna sunt foarte delicioase si gustoase .

Fiindca acum deja a venit vremea acestor muraturi , m-am decis sa fac si eu niste conopida murata.

Pentru a face aceasta reteta de conopida avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente pentru aceasta reteta sunt urmatoare :

Ingrediente pentru conopida apetisanta :

Conopida

Morcovi

Ceapa

Apa

Sare

Otet

Boabe de piper

Boabe de mustar

INGREDIENTE  PENTRU  saramura  la  muraturi

 1 Litru de apa

 50 de gr  sare grunjoasa

 

Modul de pregatire al conopidei apetisante

Se spala foarte bine conopida si se lasa sa se scurga putin . Dupa aceia vom taia in buchete potrivite conopida . Vom curate bine morcovii si ii vom spala , dupa care acestia se vor taia in rondele . Rondelele nu trebuie sa fie prea groase sis a aiba o latime potrivita .

Dupa aceia vom curate ceapa si o vom spala foarte bine . Apoi ceapa o vom taia sub forma joulien si o vom aseza intr-un castron .

Umplerea borcanului cu ingredientele deja pregatite :

Dupa ce toate borcanele si capacele au fost bine spalate cu apa caduta , acestea se lasa sa se scurga de apa . Apoi urmeaza ca sa umplem aceste borcane cu ingrediente .

Mai intai adaugam in borcane manunchii de conopida taiati pana ce vom umple borcanele aproape pana sub guler .

Apoi introducem in borcane printre manunchii de conopida ingredientele necesare . Vom incepe cu boabele de piper si continuind cu boabee de mustar . Apoi vom adauga in borcane morcovii taiati rondele si ceapa taiata joulien .

Dupa aceia vom adauga saramura deja preparata pana ce vom umple borcanele . Dupa aceia vom adauga capacele deja spalate si le vom strange etans .

Daca cumva nu aveti capace la toate borcanele se poate pune si celofan . Celofanul se va baga in apa calduta si asa se aseaza pe borcan si se strange la gura cu un elastic sau sfoara .

Aceasta conopida ese o adevarata delicatese si se poate servi ca si garniture la friptura sau la diferite mancaruri .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii