Conopida apetisantala borcan pentru iarna este o adevarata delicatese pentru anotimpul rece . Conopida apetisantala borcan pentru iarna sunt
foarte delicioase si gustoase .
Fiindca
acum deja a venit vremea acestor muraturi , m-am decis sa fac si eu niste
conopida murata.
Pentru
a face aceasta reteta de conopida avem nevoie de anumite ingrediente.
Principalele ingrediente pentru aceasta reteta sunt urmatoare :
Ingrediente
pentru conopida apetisanta :
Conopida
Morcovi
Ceapa
Apa
Sare
Otet
Boabe de piper
Boabe de mustar
INGREDIENTE
PENTRU saramura la
muraturi
1 Litru de apa
50 de gr sare grunjoasa
Modul
de pregatire al conopidei apetisante
Se
spala foarte bine conopida si se lasa sa se scurga putin . Dupa aceia vom taia
in buchete potrivite conopida . Vom curate bine morcovii si ii vom spala , dupa
care acestia se vor taia in rondele . Rondelele nu trebuie sa fie prea groase
sis a aiba o latime potrivita .
Dupa aceia vom curate ceapa si o vom spala foarte bine . Apoi ceapa o vom taia sub forma joulien si o vom aseza intr-un castron .
Umplerea borcanului cu ingredientele deja pregatite :
Dupa
ce toate borcanele si capacele au fost bine spalate cu apa caduta , acestea se
lasa sa se scurga de apa . Apoi urmeaza ca sa umplem aceste borcane cu
ingrediente .
Mai
intai adaugam in borcane manunchii de conopida taiati pana ce vom umple
borcanele aproape pana sub guler .
Apoi
introducem in borcane printre manunchii de conopida ingredientele necesare .
Vom incepe cu boabele de piper si continuind cu boabee de mustar . Apoi vom
adauga in borcane morcovii taiati rondele si ceapa taiata joulien .
Dupa
aceia vom adauga saramura deja preparata pana ce vom umple borcanele . Dupa
aceia vom adauga capacele deja spalate si le vom strange etans .
Daca
cumva nu aveti capace la toate borcanele se poate pune si celofan . Celofanul
se va baga in apa calduta si asa se aseaza pe borcan si se strange la gura cu
un elastic sau sfoara .
Aceasta
conopida ese o adevarata delicatese si se poate servi ca si garniture la
friptura sau la diferite mancaruri .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu