Muraturile asortate pentru iarna sunt o adevarata delicatese pentru anotimpul rece . Muraturile asortate pentru iarna sunt
foarte delicioase si in deosebi cand
se pun in butoi asortate .
Fiindca
acum deja a venit vremea acestor muraturi asortate , m-am decis sa fac si eu
aceste muraturi .
Pentru
a face aceasta reteta de muraturi asortate avem nevoie de anumite ingrediente.
Principalele ingrediente pentru aceasta reteta sunt urmatoare :
Ingrediente
pentru muraturi asortate :
Castraveti cornichon
Boabe de piper
Boabe de mustar
Sare grunjoasa
Apa
Gogonele
Lubenita mica
Varza rosie
Ardei gras umpluti cu varza alba
Foi de dafin
Marar
Cimbru
Conopida
Hrean
INGREDIENTE
PENTRU saramura la
muraturi
1 Litru de apa
50 de gr sare grunjoasa
Modul
de pregatire al muraturilor asortate
Se
spala foarte bine intai castravetii si se lasa la scurs intr-o cratita. Se
spala apoi gogonelele si se lasa si ele la uscat putin . Apoi varza rosie se
spala si se taie in 4 bucati pentru a o introduce in butoi .
Se
spala si gogosarii si se lasa sa se scurga , fara a se taia si asa se vor baga
in butoiul respectiv. Apoi vom spala conopida pe care o vom taia in buchete
potrivite pentru a intra in butoi.
Ardeiul
gras se va spala si se va taia sus sub forma de capac si se va curate de
seminte si se va spala . Dupa ce varza alba va fii spalata si mixata marunt la
robotul de bucatarie , aceasta se va introduce in ardeiul gras curatat .
Umplerea butoiului cu ingredientele deja pregatite :
Dupa
ce butoiul de platic a fost bine spalat cu apa calduta vom incepe umplerea
acestuia cu ingrediente . Intai vom introduce
castravetii ne taiati , continuind apoi cu gogonelele si apoi cu gogosarii .
Dupa
aceia vom continua sa adaugam lubenita taiata bucati , conopida , continuind
mai apoi cu varza rosie . La final vom adauga bucatile de hrean curatate si
taiate in patru pe lungime .
Cand
totul a fost bine asezat in butoi , vom adauga moarea de sare pe care am
facut-o dinte-un litru de apa si 50 gr de sare grunzoasa .
Am
umplut butoiul cu aceasta moare , iar apoi am introdus cele 4 foi de dafin ,
boabele de piper si boabele de mustar . Deasupra am adaugat mararul si cimbrul
uscate .
Dupa
ce butoiul a fost deja plin cu aceste ingrediente am continuat sa adaugam apa
pana ce am umplut butoiul pana sus .
Aceste
muraturi asortate sunt o adevarata delicatese si se pot consuma singure . Dar
acestea se mai pot consuma ca si garniture la friptura sau la o ciorba de fasole
si la diferite alte mancaruri .
Pofta
buna !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu