Placinta cu branza dulce si
stafide este o adevarata
delicatese . Placinta cu branza dulce si
stafide este un desert super apetisant si bine venit . Fiindca azi a fost o
zi in care am avut pofta de ceva dulce am facut . Si fiindca trebuia sa fac
ceva bun , iata ca am facut o placinta cu branza . Aceasta placinta se poatre
face cu branza sarata , dar si cu branza dulce . Eu de aceasta data am ales sa
fac o placinta cu branza dulce cu stafide . Pentru aceasta placinta am folosit
anumite ingrediente care sa ii dea un gust destul de bun . Principalele
ingrediente folosite pentru placinta sunt urmatoarele :
Ingrediente pentru placinta cu
branza dulce :
4 Oua
1kg Branza dulce
1 Lamaie rasa ( coaja )
2 Plicuri de zahar vanilat
250 gr de zahar tos
Gris
2 Foi de aluat de foietaj de 800 gr
150 gr de stafide
Mod de preparare placinta cu branza dulce :
Intr-o oala mai mare se adauga mai intai ouale , apoi se adauga treptat
branza dulce In timp ce se amesteca ouale cu branza dulce se adauga coaja rasa
de la o lamaie . Dupa aceia vom adauga cele 2 plicuri de zahar vanilat si vom
continua sa amestecam aluatul .
La final vom adauga cele 150 de gr de stafide precum si zaharul tos. Vom
continua sa amestecam foarte bine intreag aluatul pana vom obtine o crema
destul de omogena pentru placinta .
Vom lua apoi o tava in care vom aseza o hartie de copt . Pentru ca aceasta
compozitie are branza dulce si este putin uda vom pune putin gris . Dupa ce am
tapetat tava cu gris , vom adauga prima foaie de foietaj .
Dupa aceia peste foaie vom presara din nou gris si il vom intinde peste
intreaga foaie . Apoi vom adauga intreaga compozitie in tava si o vom intinde-o
pe toata suprafata foii .
Dupa aceia vom presara din nou niste gris peste intreg aluatul si apoi vom
adauga cea de a doua foaie de foietaj . La final cu o furculita am intepat
placinta pentru a putea sa fie patrunsa se foc .Dupa ce placinta cu branza este
pregatita urmeaza sa o dam la cuptor pentru coacere .
Modul de coacere la placinta cu
branza dulce
In prealabil am dat foc la cuptor pentru preincalzire si dupa cca 5 minute
am introdus tava la cuptor la o temperatura de 220 de grade . Am tinut placinta
la copt circa 50 de minute , dupa care am oprit cuptorul .
Dupa aceia am scos tava cu placinta afara si am proportionat-o in bucati
egale pentru a putea fii servite . Peste intreaga placinta am presarat zahar
pudra si am lasat putin sa se raceasca aceasta placinta .
Articol scris de dodorel62
Pofta buna !
Comentarii
Trimiteți un comentariu