Prăjitura delicioasă și cremoasă, cu ciocolată

 

Prăjitura delicioasă și cremoasă, cu ciocolată este o prajitura foarte gustoasa. Prăjitura delicioasă și cremoasă, cu ciocolată este o prajitura cu o aroma specifica fiind o adevarata delicatese . Aceasta prajitura delicioasa este un adevarat desert care nu necesita foarte mult efort . Pentru a face aceasta savuroasa prajitura , avem nevoie de anumite ingrediente specific pentru aceasta reteta . Principalele ingrediente pe care le folosim sunt urmatoarele :

Ingrediente necesare pentru blat:

4 ouă

1 pahar zahăr

1 pahar făină

3 linguri pudră de cacao

1 plic praf de copt

2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru cremă:

1 L lapte

4 linguri făină

Esență de vanilie după gust

2 linguri amidon de porumb

O cană și jumătate zahăr

2 ouă

100 g unt

1-2 plicuri zahăr vanilat

200 g mascarpone

 

Ingrediente necesare pentru glazură:

200 ml frișcă lichidă

100 g ciocolată cu lapte

100 g unt

 

Ingrediente necesare pentru sirop:

1 pahar și jumătate lapte

 

Mod de preparare:

Pentru blat 

Amestecăm făina cu pudra de cacao și cu praful de copt. Apoi vom cerne totul într-un bol potrivit . Mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o vom obtine o crema consistență pufoasă. Încorporăm treptat vanilia și amestecul de făină mixând continuu până obține o cremă groasă.

Transferăm apoi intreaga compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, 

Vom turna apoi tot laptele într-o cratiță destul de incapatoare . Adăugăm și ouăle, făina, amidonul, zahărul și amestecăm până ce crema se îngroașă. Adăugăm acum și untul și vanilia și mixăm cu un mixer până la omogenizarea cremei .

Luăm de pe foc, transferăm crema într-un castron și acoperim suprafața ei cu o folie alimentară. Lăsăm apoi intreaga crema să se răcească până la temperatura camerei. Separat, mixăm mascarpone după care încorporăm crema pregătită anterior.

Ne întoarcem la blatul răcit și uniformizăm intreaga suprafața a acestuia . Punem separat firimiturile deja ramase . Însiropăm blatul cu lapte, întindem jumătate din cremă, presărăm firimiturile puse separat și întindem restul de cremăpeste intreg blatul .

Pentru glazură, 

Punem pe baie de aburi frișca lichidă împreună cu bucățelele de unt și de ciocolată. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura peste stratul de cremă.

Dup ace totul a fost gata , prajitura o vom lasa sa se raceasca la temperature camerei . Dupa ce prajitura sa racit atunci aceasta se va taia cu un cutit in diferite forme pentru a putea fii servite .

Articol scris de dodorel62

Poftă bună !


Comentarii