Prăjitura delicioasă
și cremoasă, cu ciocolată este o prajitura foarte gustoasa. Prăjitura delicioasă și cremoasă, cu
ciocolată este o prajitura cu o aroma specifica fiind o adevarata
delicatese . Aceasta prajitura delicioasa este un adevarat desert care nu
necesita foarte mult efort . Pentru a face aceasta savuroasa prajitura , avem
nevoie de anumite ingrediente specific pentru aceasta reteta . Principalele
ingrediente pe care le folosim sunt urmatoarele :
Ingrediente necesare
pentru blat:
4
ouă
1
pahar zahăr
1
pahar făină
3
linguri pudră de cacao
1
plic praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente necesare
pentru cremă:
1
L lapte
4
linguri făină
Esență
de vanilie după gust
2
linguri amidon de porumb
O
cană și jumătate zahăr
2
ouă
100
g unt
1-2
plicuri zahăr vanilat
200
g mascarpone
Ingrediente necesare
pentru glazură:
200
ml frișcă lichidă
100
g ciocolată cu lapte
100
g unt
Ingrediente necesare
pentru sirop:
1 pahar și jumătate lapte
Mod de preparare:
Pentru blat
Amestecăm făina cu
pudra de cacao și cu praful de copt. Apoi vom cerne totul într-un bol potrivit
. Mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o vom obtine o crema consistență
pufoasă. Încorporăm treptat vanilia și amestecul de făină mixând continuu până
obține o cremă groasă.
Transferăm apoi
intreaga compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la
cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 minute sau până
blatul trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă,
Vom turna apoi tot
laptele într-o cratiță destul de incapatoare . Adăugăm și ouăle, făina,
amidonul, zahărul și amestecăm până ce crema se îngroașă. Adăugăm acum și untul
și vanilia și mixăm cu un mixer până la omogenizarea cremei .
Luăm de pe foc,
transferăm crema într-un castron și acoperim suprafața ei cu o folie
alimentară. Lăsăm apoi intreaga crema să se răcească până la temperatura
camerei. Separat, mixăm mascarpone după care încorporăm crema pregătită
anterior.
Ne întoarcem la blatul
răcit și uniformizăm intreaga
suprafața a acestuia . Punem separat firimiturile deja ramase . Însiropăm
blatul cu lapte, întindem jumătate din cremă, presărăm firimiturile puse separat
și întindem restul de cremăpeste intreg blatul .
Pentru glazură,
Punem pe baie de aburi
frișca lichidă împreună cu bucățelele de unt și de ciocolată. Amestecăm până la
omogenizare după care turnăm glazura peste stratul de cremă.
Dup ace totul a fost
gata , prajitura o vom lasa sa se raceasca la temperature camerei . Dupa ce prajitura
sa racit atunci aceasta se va taia cu un cutit in diferite forme pentru a putea
fii servite .
Articol scris de
dodorel62
Poftă bună !
Comentarii
Trimiteți un comentariu