Tochitura cu mamaliguta si oua ochiuri

 

Tochitura cu mamaliguta si oua ochiuri este o mancare foarte gustoasa si delicioasa . Tochitura cu mamaliguta si oua ochiuri este o tocanita care se poate servi in orice anotimp al anului .  Aceasta tocanita este o mancare traditionala romaneasca foarte apetisanta . Pentru a face aceasta tocanita apetisanta avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente folosite pentru aceasta tocanita sunt :

Ingrediente tochitura cu mamaliguta

200 gr ceafa de porc

200 gr pulpe de pui dezosate

150 gr cabanosi

4 fire usturoi verde

250 ml suc de rosii

100 ml apa

4 crengute cimbru proaspat

3 linguri ulei

sare si piper

o lingurita boia dulce

faina de porumb pentru mamaliguta

Ingrediente pentru servire tochitura :

ou ochi

50 gr telemea rasa

mamaliguta

Mod de preparare tochitura cu mamaliguta:

Mai intai se va spala carnea , dupa care se va lasa sa se scurga de apa . Apoi carnea se va taia in bucatele micute pentru a putea fii prajite . Dupa aceia vom taia carnatii cabanos in rondele potrivite si se vor pune intr-un castron .

Separat vom spala carnea dezosata de pui si o vom taia sip e aceasta sub forma de cubulete micute .

Dupa ce toate aceste carnuri sunt proportionate , ele se pregatesc pentru a fii prajite Vom incepe mai intai cu ceafa de porc pe care o vom adauga intr-o tigaie . Vom adauga ulei in aceasta tigaie si vom lasa carnea sa se eumeneasca pe toate partile .

Ca sa nu se prinda , carnea se va amesteca si apoi vom continua sa adaugam carnea dezosata si carnatii cabanos . In timp ce aceste carnuri se prajesc , in tigaie vom adauga usturoiul verde taiat marunt .

Dupa aceia vom adauga peste continut boiaua dulce , piperul ,sucul de rosii , precum si crengutele de cimbru . La final vom adauga sare si piper dupa gust si vom continua sa amestecam . Cand intreaga tochitura este gata o vom lua tigaia de pe foc .

Pregatire mamaliguta pentru tochitura

Intr-un ceaun se va aduga apa si sare si se va amesteca pana ce apa va da in clocot . Odata ce apa a dat in clocot incepem sa presaram faina de porumb si o mestecam in sensul acelor de ceasornic .

Dupa ce mamaliga este gata , aceasta este scoasa afara pe o farfurie si asteapta sa fie folosita pentru tochitura .

La final pe o farfurie vom adauga tochitura de carne deja facuta , alaturi de niste mamaliguta si oua ochiuri . Deasupra vom rade niste telemea .

Aceasta tochitura se serveste calda fiind o adevarata delicatese .

 

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii