Ardeii
umpluti cu carne apetisanti este o mancare super gustoasa foarte
usor de facut . Ardeii umpluti cu carne apetisanti
este o mancare super gustoasa si apetisanta . Este o mancare care se face
foarte rapid in oricare perioada a anului .
Este o mancare pur
authentic romaneasca . Pentru a face aceasta apetisanta mancare , avem nevoie
de anumite ingrediente . Principalele ingredient care se folosesc pentru
aceasta mancare sunt urmatoarele :
Ingrediente
pentru ardeii umpluti cu carne :
6 bucati ardei grasi
1kg carne tocata
1 buc de ceapa
50 gr de ulei
Sare dupa gust
Piper dupa gust
Bulion
2 Foi de dafin
Boabe de piper
Mod
de preparare pentru ardeii umpluti cu carne:
Vom taia la capat
ardeii si vom scoate coditele si ii vom spala foarte bine in apa rece de
seminte . Vom curate ceapa si apoi o vom spala foarte bine . Apoi vom toca in
cubulete foarte mici ceapa pentru calire .
Intr-o tigaie vom pune
uleiul la incins si apoi vom adauga ceapa taiata marunt . Vom amesteca bine
ceapa pana ce va capata o culoare rozalie . Vom adauga apoi bulionul in tigaie si vom
continua sa amestecam foarte bine continutul .
Vom continua sa adaugam
si carnea toccata in tigaie pentru a putea fii si ea calita ,pentru ai da un
gust bun.
Cand continutul este
gata vom lua tigaia de pe foc si o vom lasa deoparte .
Separat vom pregati
sosul pentru ardeii umpluti cu carne care urmeaza sa fie umpluti .
Vom pune in apa niste
pasta de rosii si o vom pune putin sa se incalzeasca , pentru a ajuta la
fierberea ardeilor mai repede .
Apoi vom umple fiecare
ardei in parte cu continutul obtinut si la final deasupra la fiecare ardei vom
adauga capacul taiat . Vom aseza fiecare ardei in pozitie vertical in oala si
apoi vom turna sosul deja pregatit . Printre ardei vom adauga si putina frunza
de dafin si boabe de piper.
Oala nu se va umple
pana sus si se va umple doar ¼ din inaltimea ei . Asta pentru a da
posibilitate sa fiarba conutul si de a nu da peste oala . Se vor
tine la fiert circa 40 de minute , dupa care se vor lua de pe foc .
Ardeii
umpluti cu carne sunt la final :
Ardeii se vor lasa
putin sa se raceasca si se vor servi cu crotoane . Se mai servesc cu iaurt sau
smantana , fiind o adevarata delicatese . Acesti ardei se fac in oricare
perioada a anului .
Pofta
buna !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu