Chiftelele traditionale romanesti super apetisante , sunt niste chiftele foarte gustoase . Chiftelele traditionale romanesti super apetisante , sunt niste chiftele care se fac foarte repede . Aceste chiftele sunt foarte gustoase si isi au originea in China si Arabia Saudita .
Dar de o perioada de timp aceste chiftele au fost adoptate si de romani . Pentru a face aceste chiftele traditionale romanesti avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente care se folosesc pentru chiftele romanesti sunt urmatoarele:
Ingrediente:
Carne
de porc tocată 700 g
Ouă 2 buc
Ceapa alba 1 bucata medie
Usturoi
3 căței
Pâine 150 g
Pătrunjel 1 legătură
Mărar 1 legatură
Boia de ardei dulce 1 linguriță
Cimbru uscat
Făină 200 g
Sare și piper măcinat dupa gust
Mod de preparare chiftele traditionale :
Vom curata ceapa si o
vom spala , dupa care aceasta ceapa o vom toca marunt fie cu un cutit . Dupa
aceia vom curate cei 3 catei de usturoi si ii vom toca sip e ei marunt cu un
cutit .
Vom spala foarte bine
mararul si patrunjelul verde . Dupa care aceste legaturi se vor marunti cu
cutitul .
Se va lua un castron
mai mare , in care vom adauga carnea de porc toccata . Vom continua sa adaugam
in castron cele 2 oua . Dupa aceia vom continua sa adaugam ceapa maruntita si
usturoiul maruntit .
Vom continua sa adaugam
painea pe care am inmuit-o in apa si am storso . La final vom adauga toate
celelalte ingrediente . Vom adauga mararul si patrunjelul , cimbrul uscat .
Peste intreg continutul
vom presara sare si piper macinat dupa gust. Vom amesteca foarte bine intreaga
cantitate din castron pana vom obtine o pasta omogena .
Dupa ce toata
compozitia a fost gata , vom pregati chiftelele si le vom aseza intr-o farfurie
. Dupa aceia chiftelele vor fii date prin faina alba 3 nule inainte de a le
pune la prajit .
Intr-o tigaie vom
adauga ulei si o vom la foc pan ace uleiul se va incinge . Dupa aceia fiecare
chiftea se va adauga in tigaie si se va praji pe ambele parti foarte bine.
Cand chiftelele sunt luate
din tigaie se vor aseza intr-o farfurie pe un prosop absorbant .Se vor lasa
acolo pana ce acestia sunt scurse de ulei .
Chiftelele pot fii servite asa cum sunt sau se pot servii cu mai multe garnituri . Se vor mai servi cu cartofi prajiti , cu piure de cartofi sau cartofi natur . Se mai poate folosi si un sos pentru a se face o mancare foarte delicioasa .
Ca si bautura este bine venit un vin rosu , vin alb si chiar si o bere de buna calitate .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu