Cornuletele super
gustoase si delicioase sunt un adevarat deliciu . Cornuletele super gustoase si delicioase se fac si cele
cu dulceata. Cornuletele sunt un adevart desert gustos si delicious. Pentru a
face aceaste cornulete delicioase , trebuie sa folosim ingredient specific .
Principalele ingrediente pentru aceste cornulete sunt :
Ingrediente pentru Cornulete super gustoase :
550
g faina
350
g unt cu min. 80% grasime sau 245 g untura de porc
150
g zahar pudra
2
galbenusuri
optional
1-2 linguri apa rece
sare
vanilie
coaja
de lamaie
250
g rahat
zahar
pudra vanilata pentru pudra
Mod de preparare Cornulete super gustoase:
Pentru aluat
se pun intr-un bol urmatoarele ingrediente :
Se va adauga untul
rece taiat bucatele (sau untura). Apoi se va adauga faina ,in care se vor
adauga galbenusurile .Apoi se va adauga zaharul pudra, sarea, vanilia si coaja
de lamaie.
Se framanta cateva
secunde intreaga compozitie pana vom obtine un aluat omogen. Aceasta
framantare o facem fie cu mana, fie cu ajutorul unui mixer adecvat. Daca
aluatul nu se leaga puteti adauga treptat 1-2 linguri de apa foarte rece. Unele
fainuri absorb mai multa umiditate decat altele.
Aluatul pentru Cornulete super gustoase
Untul trebuie sa se
incorporeze bine de tot in aluat. Dupa aceea aluatul se pune intr-o folie
alimentara si se lasa 30 de minute la odihna. Aceasta se va lasa la un
loc racoros (camara). Daca-l puneti la frigider se va face tare ca piatra si va
trebui sa asteptati sa se inmoaie din nou.
Se taie marunt rahatul
cel mai simplu pe un tocator presarat din abundenta cu zahar pudra.
Aluatul se imparte in
3 portii. Se ia o portie (restul se mai lasa in folie) si se intinde in forma
de cerc . Se face in asa fel incat cercul sa aiba un diametru de circa 30-35
cm. Cu o rola sau un cutit se taie aluatul in jumatate . Apoi aluatul se va
taia in sferturi, iar apoi in optimi . La final fiecare optime se mai taie in
doua, deci se vor obtine 16 triunghiuri.
Mod de preparare Cornulete super gustoase
Pe fiecare triunghi se
aseaza o bucatica de rahat. Cornuletele se ruleaza de la baza la varf . Apoi
cornuletele pe care le-am facut le vom aseaza in tava . Tava trebuie tapetata
cu hartie de copt. Cornuletele se vor aseza in tava astfel incat varful sa fie
chiar dedesubt.
Cornuletele fragede cu
rahat se coc 15 minute la 170° C in cuptorul preincins. Dupa ce se scot
din tava cornuletele se pun direct intr-un bol. Apoi pe cornulete cu ajutorul
unei strecuratoare se presara mult zahar pudra.
Din aceste ingrediente
vom face cca 50 de cornulete . Timpul de pregatire al cornuletelor este cca 30
de minute.
Pofta
buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu