Rata
cu fructe caramelizate este o mancare super gustoasa si delicata . Rata cu fructe caramelizate este o
adevarata delicatese care nu necesita foarte multe ingrediente .
Carnea de rata este o carne foarte speciala, bogata in proteine de buna
calitate . Aceasta carne este bogata si minerale ce contribuie la functionarea
sistemului imunitar. Mai mult, aceasta carne este foarte gustoasa, cand este
bine pregatita Pentru a facea aceasta rata cu fructe ,
avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente care le folosim
pentru aceasta reteta sunt urmatoarele :
Ingrediente pentru rata cu fructe caramelizate
O rata de
aproximativ 2kg |
Cateva mere |
Cativa cartofi |
|
Ghimbir
(radacina, cca 2 cm); |
1 cățel de
usturoi mare sau 2 mai mici; |
|
1
linguriță zahăr brun; |
piper
măcinat; |
|
zeama
de la 1 lămâie; |
1
grapefruit (sau portocală). |
Mod de preparare pentru rata cu fructe
Se va curata mai intai ghimbirul si usturoiul de coaja si se va pune in mojar impreuna cu sarea. Acolo se vor mai adauga piperul, chilli si zaharul . Odata adaugate aceste ingrediente urmeaza ca acestia sa se piseaze foarte bine. Apoi, se va turna zeama de la citrice si se va amesteca foarte bine.
Se va curata rata foarte bine de pielea in exces, apoi urmeaza sa se spele foarte bine . Apoi carnea se va freca cu o lingurita de sare, apoi unge-o cu baitul preparat anterior
Cum pregatesti merele caramelizate cu afine:
Alege cateva mere, taie-le felii si stropeste-le cu zeama de la o lamaie. Pune-le intr-o tava de sticla la cuptor , iar deasupra se va presara zahar brun .
Se va introduce
apoi tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 5 minute .
Scoate cu grija
si amesteca merele pentru ca acestea sa fie complet acoperite de sosul de zahar
.
Adauga afinele si amesteca pentru ca si ele sa fie acoperite de sos , dupa care se vor mai lasa la cuptor cateva minute.
Cum pregatesti piureul de cartofi dulci:
Cat rata se
gateste, te poti ocupa de cartofii dulci care se vorfierbe in coaja pana ce
acestia se vor inmuia foarte bine .
Scurge-i de apa,
curata-i de coaja si amesteca-i cu sare, piper si ulei, dupa gust.
Ii poti
transforma in piure folosind fie o furculita, fie folosind un blender
Pregatirea ratei cu mere caramelizate la
final :
Se va scoate
rata din oala si se va aseaza intr-o tava si deasupra se va pune fructele
caramelizate si sostul acestora .
Pofta buna !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu