Cornuletele fragede cu untura si smantana preparate dupa o reteta veche, super gustoasa . Cornuletele fragede cu untura si smantana sunt niste cornulete super delicioase .
Cornulete fragede cu untura si smantana, se fac
foarte usor, se mentin fragede multe zile. Cornuletele se pot umple cu nuca,
gem sau rahat .
Pentru a
face aceste cornulete fragede avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele
ingrediente care se folosesc sunt urmatoarele :
Ingrediente pentru
cornuletele cu untura si smantana
100 g untura
100 g smantana groasa, foarte grasa
1 praf de sare
aproximativ 120 g faina
vanilie sau alta aroma, dupa dorinta
Umplutura
rahat, nuca, magiun, ciocolata... dupa dorinta
Pentru pudrat
zahar farin vanilat
Mod de preparare pentru reteta de cornulete fragede cu untura si smantana
Se pun untura, smantana si sarea intr-un bol si se amesteca foarte
bine bine toate aceste ingrediente . Acestea se amesteca cu ajutorul unui mixer
la viteza normala.
Se adauga 100 g faina si se framanta aluatul repede. Daca mai e
nevoie, se mai adauga 1 lingura de faina. In functie de cat de groasa e
smantana, veti adauga faina.
Nu se framanta foarte mult aluatul fraged, ca sa nu se gumeze.
Apoi intreg aluatul se va lasa la rece sa se odihneasca minim 2 ore.
Se presara masa cu faina, apoi se imparte intreg aluatul in 3parti
egale . Se intinde o foaie groasa cam de 3 mm, apoi se va pune deasupra o
farfurie . Din aceasta se va decupa un cerc. Dupa aceia din acest aluat se va
taia apoi suvite la marimea dorita.
Se pune pe fiecare fasie o bucatica de rahat sau alta umplutura
dorita. Apoi se ruleaza cornuletele dandu-le o anumita forma . Se face la fel
cu restul de aluat panna ce acesta se va termina . Eu am facut 3 cercuri si am
obtinut circa 36 de cornulete.
Se asaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Din
aceasta cantitate iese o tava de aragaz.
Se coc la o temperatura de 200/210 grade pentru aproximativ 10
minute. Trebuie avuta mare atentie ca aceste cornulete imediat se rumenesc .Se
lasa putin sa se raceasca, fiindca altfel se sfarama. Se sfarma pentru ca sunt
foarte fragede.
Apoi toate cornuletele obtinute se tavalesc generos prin zahar
pudra vanilat. Tot asa de bine peste aceste cornulete se poate presara zahar
vanilat .
Nu exista sarbatori fara platouri pline cu tot felul de prajituri si fursecuri. Printre aceste prajituri fiind si delicatele cornulete. Aceste fasii rasucite din aluat fraged, cu diferite umpluturi.
Pofta
buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu