Cornuletele fragede cu untura si smantana


 

Cornuletele fragede cu untura si smantana  preparate dupa o reteta veche, super gustoasa . Cornuletele fragede cu untura si smantana sunt niste cornulete super delicioase .

Cornulete fragede cu untura si smantana, se fac foarte usor, se mentin fragede multe zile. Cornuletele se pot umple cu nuca, gem sau rahat .

Pentru a face aceste cornulete fragede avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente care se folosesc sunt urmatoarele : 

Ingrediente pentru cornuletele cu untura si smantana

100 g untura

100 g smantana groasa, foarte grasa

1 praf de sare

aproximativ 120 g faina

vanilie sau alta aroma, dupa dorinta

Umplutura

rahat, nuca, magiun, ciocolata... dupa dorinta

Pentru pudrat

zahar farin vanilat


Mod de preparare pentru reteta de cornulete fragede cu untura si smantana

Se pun untura, smantana si sarea intr-un bol si se amesteca foarte bine bine toate aceste ingrediente . Acestea se amesteca cu ajutorul unui mixer la viteza normala.

Se adauga 100 g faina si se framanta aluatul repede. Daca mai e nevoie, se mai adauga 1 lingura de faina. In functie de cat de groasa e smantana, veti adauga faina.

Nu se framanta foarte mult aluatul fraged, ca sa nu se gumeze. Apoi intreg aluatul se va lasa la rece sa se odihneasca minim 2 ore.

Se presara masa cu faina, apoi se imparte intreg aluatul in 3parti egale . Se intinde o foaie groasa cam de 3 mm, apoi se va pune deasupra o farfurie . Din aceasta se va decupa un cerc. Dupa aceia din acest aluat se va taia apoi suvite la marimea dorita.

Se pune pe fiecare fasie o bucatica de rahat sau alta umplutura dorita. Apoi se ruleaza cornuletele dandu-le o anumita forma . Se face la fel cu restul de aluat panna ce acesta se va termina . Eu am facut 3 cercuri si am obtinut circa 36 de cornulete.

Se asaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Din aceasta cantitate iese o tava de aragaz.

Se coc la o temperatura de 200/210 grade pentru aproximativ 10 minute. Trebuie avuta mare atentie ca aceste cornulete imediat se rumenesc .Se lasa putin sa se raceasca, fiindca altfel se sfarama. Se sfarma pentru ca sunt foarte fragede.

Apoi toate cornuletele obtinute se tavalesc generos prin zahar pudra vanilat. Tot asa de bine peste aceste cornulete se poate presara zahar vanilat .

Nu exista sarbatori fara platouri pline cu tot felul de prajituri si fursecuri. Printre aceste prajituri fiind si delicatele cornulete. Aceste fasii rasucite din aluat fraged, cu diferite umpluturi. 

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii