Fasole batuta super delicioasa cu carnati


 

Fasole batuta super delicioasa cu carnati este o mancare super delicioasa care se face de post . Fasole batuta super delicioasa cu carnati este o mancare foarte gustoasa agreata de majoritatea romanilor in zilele de post .

Dar eu am hotarat sa fac si niste carnati prajiti alaturi de aceasta fasole batuta . Pentru a face aceasta delicioasa fasole batuta , avem nevoie de anumite ingrediene . Principalele ingredient care se folosesc pentru aceasta delicioasa fasole batuta sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru fasole batuta cu carnati

Fasole boabe

Piper

Vegeta

Sare

Ceapa alba

Boia de ardei dulce

Ulei

Carnati 

Modul de preparare pentru fasole batuta cu carnati

Pentru inceput vom lua fasolea boabe si o vom spala o din cateva ape . O vom lasa la inmuiat circa 24 de ore . Dupa aceia fasolea se va fierbe si se va schimba apa de doua ori . Apoi se va lasa din nou la fiert intre 30 -60 minute ( totul depinde de fasole si de vasul in care se fierbe ) .

Dupa ce fasolea a fost fiarta ,in ea se va aduga piperul , sarea si vegeta . Se va lasa fasolea sa mai fiarba putin si se va amesteca in ea in timp ce fierbe . Dupa aceasta fasolea se va lasa sa se raceasca la temperature camerei .

Dupa aceasta fasolea se va da prin masina de tocat carne sau se va folosi diferite aparate pentru a bate fasolea . Se poate face fie cu mixerul , fie cu robotul de bucatarie sau cu telul . 

Separat vom curta ceapa , o vom spala foarte si apoi o vom taia sub forma de fideluta . Apoi intr-o tigaie se va adauga ulei si se va lasa sa se incinte . Intre timp in tigaie se va adauga ceapa taiata fidelute si se va lasa la calit .

Cand ceapa este aproape calita , se va adauga boiaua de ardei iute si se va amesteca sa nu se prinda . Cand totul a fost calit , se va opri focul si se va lasa sa se odihneasca .

Separat in tigaie se va pune la prajit carnatii afumati si se vor lasa sa se prajeasca putin dand un gust super acestei fasole batuta .

La final fasolea batuta se va aseza in mai multe farfuri si deasupra se va aseza ceapa calita si putin ulei de la calire .Alaturi de aceasta delicioasa fasole batuta se va adauga si bucati de carnati prajiti .

Aceasta fasole batuta cu carnati este o adevarata delicatese si este o mancare pe placul romanilor .

Ca si bautura este bine venita este o bere foarte buna sau un vin rosu de buna calitate  . 

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

 

Comentarii