Un tort super delicios si gustos

 



Un tort super delicios si gustos azi m-am hotarat sa il fac . Pentru a face acest tort super delicios si gustos ,am folosit urmatoarele ingrediente :

INGREDIENTE :

3 Blaturi pentru tort

1 plic de Crema pentru prajituri cu gust de vanilie

1 plic de Crema pentru prajituri cu gust de ciocolata

4 linguri Zahar pudra

500 de ml de lapte ( cate 250 ml pentru fiecare crema )

1 sticla esenta de vanilie

1 sticla esenta de rom

Alune prajite

Miez de aluune si nuca maruntite

1 plic mic de ness

2 cani de cafea si miere de albine

Stafide tinute la macerat in coniac

1 ciocolata neagra amaruie

Struguri , Banane si Portocale

 

Mod de preparare :

 

Intr-un vas mai inalt am adaugat plicul de vanilie , 2 linguri de zahar , stafidele si 250 ml de lapte . Am mixat circa 2 minute la viteza mica . Apoi am mixat circa 5 minute la viteza maxima . Am obtinut o pasta omogena si am dat-o la frigider pentru circa 10 minute .

Tot in  acel vas am adaugat apoi plicul de ciocolata ,ness si 250 ml de lapte . Apoi am adaugat alunele si praful de alune si esenta de rom . Am mixat la viteza mica circa 2 minute . Apoi am mixat aluatul circa 5 minute la viteza maxima . Cand crema a devenit omogena am dat-o la frigider 10 minute.

Intre timp am pregatit siropul facut din cafea in care am adaugat miere de albine si esenta de rom si vanilie .

Apoi am pregatit portocalele , bananele si struguri pentru ornatul tortului . Pe o razatoare am dat niste ciocolata amaruie .

Apoi am pus primul blat pe o farfurie intinsa si l-am insiropat. Dupa aceia am adaugat crema de vanilie pe care am intins-o pe tot blatul . Apoi am adaugat cel de al doilea blat . L-am insiropat si pe acesta si am adaugat crema de ciocolata . La final am adaugat cel de al treilea blat . L-am insiropat si pe acesta ca pe primele doua blaturi .

Apoi am continuat cu adaugarea cremelor de vanile si de ciocolata peste tort . Mai intai am adaugat crema de vanilie pe jumatate de tort . Am continuat sa adaug crema de ciocolata pe celalalta jumatate de tort .

Dupa ce tortul a fost complet acoperit cu cele doua creme , a urmat ornarea . Ornarea tortului am facut-o cu banane , struguri si portocale frumos taiate . Am ornat mai intai partea de sus a tortului . La final am ornat cu struguri partea laterala a tortului .

Dupa ce tortul a fost terminat de ornat l-am dat la frigider pentru a se intari pentru circa o ora , dupa care acest tort se poate servi .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

https://studio.youtube.com/channel/UC_uvjcGaPMjvCuwsSqgZkMA

https://www.facebook.com/groups/2269182293401182

 http://reteteculinaregustoase.ro/

https://poeziilemele.ro/

 https://poeziasiartainlume.ro/

https://reteteculinareinteresante.blogspot.com/

 

Comentarii