File de somon cu cartofi natur este o mancare super
gustoasa si delicioasa Fileul de somon cu cartofi natur este o
adevarata delicatese care nu necesita foarte multe ingrediente .
Fileul de somon se stie ca este un peste
care nu are oase si se prepara foarte repede . Alaturi de o garnitura de
cartofi natur este o adevarata delicatese .
Carnea de somon este o carne foarte speciala, bogata in
proteine de buna calitate . Aceasta carne este bogata si minerale ce contribuie
la functionarea sistemului imunitar. Mai mult, aceasta carne este foarte
gustoasa, cand este bine pregatita . Pentru a facea acest file de somon,
avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente care le folosim
pentru aceasta reteta sunt urmatoarele :
Ingrediente pentru prepararea fileului de
somon :
Doua bucati de somon |
O jumatate de pachet de unt |
Putina sare |
|
Cativa cartofi Sare piper |
Mod de preparare file de somon :
Se va spala bine fileul de somon ,apoi se
va lasa sa se scurga de apa. In tigaie se va pune unt si il vom lasa sa se
incite . Apoi cand untul sa topit , vom adauga cele doua bucati de somon. Ca sa
nu se prinda vom itoarce de pe o parte pe cealalata somonul . Cand fileul de
somon este prajit il vom scoate pe o farfurie si il lasam sa se scurga .
Modul de preparare al
cartofilor natur :
Se iau circa 5-6 cartofi mai maricei si se
vor fierbe in propia lor coaja . Acestia se vor introduce la fiert ,iar in apa
se va adauga putina sare . Dupa ce cartofii au fiert , se vor scoate afara si
se vor lasa sa se raceasca. Dupa aceia se vor curata cartofii si se vor taia
felii.
Modul de servire al
fileului de peste cu garnitura de cartofi natur :
Pe o farfurie intinsa
se vor asezona felii de cartofi taiati roddele , alaturi de cele doua felii de
file de somon prajite . Alaturi se va adauga o jumatate de lamaie pentru a se
stoarce zeama peste fileul de peste . Se poare asezona peste cartofii natur si
peste fileul de peste si niste patrunjel si putin piper si sare . Celor care le
place se mai poate prepara separat un mujdei de usturoi .
Ca si bautura la acest file de peste cu garnitura
de cartofi natur se serveste fie un vin alb , fie un vin rose .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu