O shaorma gustoasa
super delicioasa se poate face chiar si acasa . O shaorma gustoasa
super delicioasa este atunci cand se face cu ingrediente bune . Aceasta shaorma este
de origine turceasca , dar se face si in multe tari . Aceasta shaorma este o
super delicioasa si gustoasa .
Putem folosi fie lipie libaneza , fie o putem face in casa .
Pentru a face asemenea shaormaa avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente O shaorma gustoasa super delicioasa :
Carne de curcan
Vin rosu
Lamaie
Foi de dafin
Piper macinat
Piper boabe
Usturoi
Busuioc
Ulei
Rozmarin
Cimbru
Lipie cu maia
Castraveti
Gogosari
Varza
Ciuperci
Cartofi
Mustar
Maioneza
Ketchup
Ceapa
Vegeta
Sare
Otet
Mod de preparare O shaorma gustoasa super delicioasa. :
Pentru inceput trebuie sa facem niste bait in care vom pune carnea .
Baitul pentru carne :
Se va taia carnea in feli si se va cresta in mai multe locuri . Se va taia
usuroiul bucati mici si se va introduce in carne . Se va dauga carnea in
cratita si se va turna putin ulei peste carne . Dupa ceaia urmeaza sa adaugam
busuioc , rozmarin si cimbru . Amestecam carnea cu mana ca sa intre
ingredientele in carne . Apoi se adauga piper praf , boabe de piper si apoi
punem vin . Urmeaza sa adaugam putina zeama de lamaie pentru a
fragedi carnea . La final vom adauga foi de dafin tocate marunt peste intreg
continutul .
Dupa ce totul va fii gata vom acoperi cratita cu un capac si va fii data la
frigider . Se va tine acolo timp de 24 de ore la macerat . Dupa aceia se va
scoate carnea afara si se va lasa sa se odihneasca .
Se va taia ceapa sub forma de melcisori foarte subtire . Se vor curata
niste cartofi si se vor pregati pentru prajit .
Fie intr-o cratita , fie intr-o tava se va adauga cartofii si peste ei se
va adauga carnea macerata .
Se va aduga si intreg sosul in care carnea a stat la macerat . Se va mai
aduga putin vin sau bere si se va da la foc marunt . Dupa ce carnea este putin
rumenita se va scoate afara si se va lasa la racit .
Prepararea ingredientelor
Se va taia carnea in bucatele mici fie cu cutitul , fie cu robotul de
bucatarie . Dupa aceia se vor taia castravetii si gogosarii cubulete . Se
va toca si varza care se va face ca o salata .La fel se vor taia si ciupercile
in feli mai micute dupa ce au fost in prealabil fierte .
Pe o farfurie se va aseza lipia libaneza si va incepe sa fie umpluta . Mai
intai se va adauga putin ketchup , varza si carne. Dupa aceia urmeaza
castravetii , ceapa si gogosarii . La final se va adauga mustar , maioneza si
ketchup .
Dupa ce lipia a fost umpluta cu aceste ingrediente , urmeaza sa fie
impachetata sau rulata .
Aceasta lipie poate fii facuta si acasa cu ingredientele cunoscute .
Pentru aceasta vom
folosi urmatoarele ingrediente :
Apa
Sare
Faina cu maia
Shaorma se poate consuma asa cum este sau peste ea se va putea orna putina
ciocolata .
Ca si bautura este bine venita o bere blonda sau neagra .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu