Clatite umplute la cuptor sunt un adevărat deliciu . Aceste clatite umplute la cuptor pot fii de dulce sau de post . Pentru post clatitele se umplu cu spanac . Pentru dulce se umplu cu șuncă , brânza sau cașcaval . Aceste clatite umplute la cuptor sunt o adevărata delicatese .
Pentru a face aceaste clatite umplute la cuptor avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente pentru clatite umplute la cuptor:
200 gr Faina albă trei nule
2 llingurite de sare
2 oua
1 cutie de smantana de gatit
1 pachet de sunca
1 pacher de cașcaval feliat
1 pachet de brânza topita feliata
câteva linguri de lapte
500 gr de unt
Mod de preparare clatite umplute la cuptor :
Într-un boal se va adauga faina , ouale , sarea și laptele . Se va adauga niște apa și apoi întreg continutul se mixeaza . Se mixeaza cu mixerul pana ce obținem un aluat puțin mai gros . Se face exact cum se fac clatitele normale . Apoi lasam tigaia să se incinte puțin și adaugam puțin unt . Imediat cu o lingura punem continutul în tigaia respectiva . Lasam clatita să se rumeneasca pe o parte , apoi o întoarcem pe partea ceilalalta .
După ce am terminat tot aluatul de făcut apoi urmează sa le umplem . Se ia fiecare clatita și pe ea se așează ingredientele . Se așează câte 3 felii de șuncă , cascavalul și apoi câte o felie de brânza topita . Se impatureste clatita la fel ca și sarmaua .
Într-o tava de iena se adauga toate clatitele făcute . Pe lângă clatite în tava se adauga bucăți de unt . Peste clatite în tava se toarna smantana de gatit . Apoi tava se va da la cuptorul incins pentru 20-30 de minute . Când sunt aproape de coacere se scoate tava afara . Peste clatite se presara cașcaval ras și se mai introduc la cuptor . Acolo se mai țin câteva minute pana ce cascavalul se topește .
Odată terminate , aceste clatite se scot de la cuptor și se lasa să se răcească . Când s-au racit se pot proportiona și se pot servi . Aceste clatite umplute la cuptor sunt o adevărata delicatese . Aceste clatite se pot face fie de post , fie de dulce . Umplutura lor poate fii diversificata în mai multe combinatii . Se pot face cu spanac și cu brânza . Cu spanac și cu cașcaval sau cu brânza și șuncă .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu