Dobos delicios aromat este o prajitura destul de buna
. Acest Dobos delicios aromat este o adevarata delicatese . Aceasta interesanta
prajitura se face in orice anotimp . Este
o prajitura mai rafinata dar deosebit de gustoasa si aspectoasa.
Pentru a face acest Dobos delicios aromat avem nevoie
de anumite ingrediente .
Ingrediente foi pentru Dobos deliciosaromat:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 praf de copt
Crema pentru Dobos delicios aromat :
4 oua
200 gr ciocolata amaruie
200 gr zahar
300 gr unt
1 sticluta de esenta de rom si vanilie
Sirop de la ananas
4 linguri apa Decor: putina ciocolata maruntita
Mod de preparare pentru Dobos delicios aromat
Ouale se separa. Albusele se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Aceasta crema ca sa fie buna trebuie sa isi dubleaza volumul. Apoi se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina . Apoi se adauga si praful de copt. Se amesteca de sus in jos cu o spatula. Se intinde cu cutitul pe foaie de copt 4 foi mai mari. Se coc la foc potrivit cam 6-7 minute fiecare foaie.
Pentru crema mixam ouale cu zaharul si cele 4 linguri apa . Vom mixa pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul. Apoi se continua baterea pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se continua cu mixarea pana crema se ingroasa putin. Se lasa la racit circa 2-3 minute si apoi adaugam ciocolata. Ciocolata taiata trebuie sa fie mai marunta. Pentru asta se foloseste un tel. Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata . Astfel se va obtine o crema maro.
Se lasa la
racit la frigider cateva ore bune pana se intareste bine. Untul se freaca in
prealabil si apoi adaugam cate putin din compozitia de ciocolata. Apoi vom
adauga si esenta de rom si de vanilie Astfel obtinem crema pentru dobos.
Fiecare foaie de dobos se taie in doua astfel obtinem 8 foi mai mici.Vom obtine
si lungi din cele patru foi mai mari.
Se unge
fiecare foaie cu crema se suprapun si se orneaza dobosul . Ornarea se va face cu
ciocolata razuita pe care o topim . Odata terminat se ornat prajitura se da la
frigider . Dupa ce prajitura este intarita se poate taia in bucati mai mici .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu