Drobul de miel special
este un drob delicios . Acest drob are o aroma deosebita . Drobul de miel
special este special fiindca este facut fara prapure . In loc de prapure se
foloseste baccon taiat felii .
Pentru a face acest
delicos drob avem nevoie de anumite ingrediente :
Ingredientele pentru
drobul de miel special :
Măruntaiele
de la un miel (inima, rinichi, ficat, plămâni, splină),
5
legături de ceapă verde,
2
legături de usturoi verde,
2 legături de pătrunjel,
2
legături de mărar,
1
legătură de leurdă,
1
legătură de lobodă,
8
ouă,
sare,
piper,
1
lingură de ulei de măsline,
făină
- 1 praf,
prapurul
de la miel,
condimente
diferite (1 foaie de
dafin, boabe de piper, 1 crenguţa de cimbru),
Felii taiate de baccon
Modul de preparare pentru drobul de mielspecial :
Se
va spăla bine măruntaiele de miel şi se vor pune la fiert într-o cratiţă cu
apă,adaugandu-se o linguriţă de sare, boabe de piper, foaia de dafin şi
rădăcinoasele, tăiate rondele mari. Toate aceste ingredient se vor lasa sa
fiarba ,iar spuma rezultata se va inlatura cu o supiera pana cand acestea s-au
înmuiat . Între timp se va curăţa ceapa şi usturoiul şi le veti tăia
in bucati mai mari. După ce au fiert, scoateţi organele din apă şi le lăsaţi să
se răcească .
Apoi le tăiaţi cuburi şi le puneţi într-un castron
încăpător. Pentru ai pastra mirosul si gustul acestor organe ,ele se vor toca
cu cutitul . Organele nu se vor trece prin masina de tocat.
Se va adăuga ceapa şi usturoiul, verdeaţa şi ouăle bătute si se va amesteca
bine. Condimentati şi continuaţi omogenizarea pana ce veti avea o pasta .
Pe o tava se va aseza intreaga compozitie . Dupa ce
compozitia a fost asezata deasupra se va adauga baccon . Se va incepe cu
spatele si fata , iar apoi cu partea laterala . Dupa ce intreg drobul a fost
imbracat in baccon peste el se presara condimente .
Introduceţi tava astfel pregătită în cuptorul încins
la 170°C . Lăsaţi până când bacconul se rumeneşte la suprafaţă .
La final cand drobul este gata rumenit,el
se va scoate din cuptor si se va lasa afara la racit . Dupa ce s-a racit acesta
se va putea servi . Se va servii fie cu mustar , fie cu TZATIKTI ( eu
asa prefer) .
Acesta se serveste alaturi de un vin alb sau rosu si
este un adevarat deliciu !
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu