Drobul de miel special




 

Drobul de miel special

Drobul de miel special este un drob delicios . Acest drob are o aroma deosebita . Drobul de miel special este special fiindca este facut fara prapure . In loc de prapure se foloseste baccon taiat felii .

Pentru a face acest delicos drob avem nevoie de anumite ingrediente :

Ingredientele pentru drobul de miel special :

Măruntaiele de la un miel (inima, rinichi, ficat, plămâni, splină),

5 legături de ceapă verde,

2 legături de usturoi verde,
2 legături de pătrunjel,

2 legături de mărar,

1 legătură de leurdă,

1 legătură de lobodă,

8 ouă,
sare,

piper,

1 lingură de ulei de măsline,

făină - 1 praf,

prapurul de la miel,

condimente diferite (1 foaie de
dafin, boabe de piper, 1 crenguţa de cimbru),

Felii taiate de baccon

Modul de preparare pentru drobul de mielspecial :

Se va spăla bine măruntaiele de miel şi se vor pune la fiert într-o cratiţă cu apă,adaugandu-se o linguriţă de sare, boabe de piper, foaia de dafin şi rădăcinoasele, tăiate rondele mari. Toate aceste ingredient se vor lasa sa fiarba ,iar spuma rezultata se va inlatura cu o supiera pana cand acestea s-au înmuiat . Între timp se va  curăţa ceapa şi usturoiul şi le veti tăia in bucati mai mari. După ce au fiert, scoateţi organele din apă şi le lăsaţi să se răcească .

Apoi le tăiaţi cuburi şi le puneţi într-un castron încăpător. Pentru ai pastra mirosul si gustul acestor organe ,ele se vor toca cu cutitul . Organele nu se vor trece prin masina de tocat.
Se va adăuga ceapa şi usturoiul, verdeaţa şi ouăle bătute si se va amesteca bine. Condimentati şi continuaţi omogenizarea pana ce veti avea o pasta .

Pe o tava se va aseza intreaga compozitie . Dupa ce compozitia a fost asezata deasupra se va adauga baccon . Se va incepe cu spatele si fata , iar apoi cu partea laterala . Dupa ce intreg drobul a fost imbracat in baccon peste el se presara condimente .

Introduceţi tava astfel pregătită în cuptorul încins la 170°C . Lăsaţi până când bacconul se rumeneşte la suprafaţă .

La  final cand drobul este gata rumenit,el se va scoate din cuptor si se va lasa afara la racit . Dupa ce s-a racit acesta se va putea servi . Se va servii fie cu mustar , fie cu TZATIKTI ( eu asa prefer) .

Acesta se serveste alaturi de un vin alb sau rosu si este un adevarat deliciu !

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

 

Comentarii