Friptura de vita delicioasa este o friptura buna . Friptura
de vita delicioasa este o friptura gustoasa . Pentru a facea aceasta
friptura avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente pentru Friptura
de vita delicioasa
1 coastă de friptură
Fulgi de sare de mare
Piper negru proaspăt măcinat
50g unt
2 crenguțe de cimbru
1 cățel de usturoi zdrobit
Modul de preparare Friptura de vita delicioasa
Se scoate mai intai friptura din frigider. Se
scoate cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a o găti . Aceasta se tine
până ajunge la temperatura camerei. Acesta este un pas important pentru a ne
asigura că fripturile sunt gătite uniform.
Când ești gata să gătești, condimentează
generos friptura.
Se presară cu multă sare și piper pe ambele
părți . Apoi se presara deasupra pentru a obține o acoperire uniformă.
Se pune ulei intr-o tigaie la incins . Dacă
gătești două felii de friptură, asigură-te că tigaia este suficient de mare. Aceasta
se face pentru a se potrivi confortabil feliile. Altfel, folosiți două tigăi și
încălziți-le simultan.
Se adaugă friptura la tigaie și gătește la foc
mediu-mare . Aceasta se va tine timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Aceasta se
face si în funcție de grosimea carnii . Ca ghidare, o friptură de 3 cm ar
trebui gătită după 5 minute. Dacă aveți un termometru pentru carne trebuie
folosit . Temperatura interioară ar trebui să fie de 50°C . S fie de 60°C
pentru medie și 70°C pentru prajire buna.
După ce ai răsucit friptura pentru prima dată,
adaugam ingredientele . Vom adauga adaugă untul, cimbrul și usturoiul . Apoi
vom amesteca timp de un minut friptura . Pentru a face asta, înclină tigaia
spre tine . Se va face până când untul se adună în partea de jos a tigaii. Apoi se toarnă untul peste friptură în mod
repetat.
Se va scoate friptura din tigaie și
permiteți-i să se odihnească. Se va lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.
Nu fi tentat să sari peste acest pas deoarece
este esential . În timpul procesului de gătire, particulele de carne se lipesc
împreună. Așa că dacă tai fripturile imediat după gătit, se termină toate
sucurile de pe tablă. Timpul de odihnă permite particulelor să se relaxeze .Apoi
își reabsorb fluidele, ceea ce înseamnă că nu vei pierde acele sucuri. Sunt
niste sucuri foarte delicioase la feliere.
Se taie fripturile în fâșii si se
condimentează . Friptura se servește cu garnituri și sos la alegere.
Ca si bautura se poate servii cu un vin rosu
sau vin alb .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu