Pască cu brânză dulce și stafide
Pască cu brânză dulce si stafide este o adevarata
delicatese . Aceasta Pască cu brânză dulce și stafide se face de Paste .
De Paște noi românii nu concepem să nu mâncăm miel și
pască. Așadar fiecare roman face pască cu brânză dulce și stafide. Cu aluat de
cozonac sau fraged sau pur și simplu fără aluat . Pentru că este mult mai rapid
de făcut și conține mult mai multă brânză .
Pentru a face aceasta delicioasa Pasca cu brânză
dulce și stafide , avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente pentru
Pască cu brânză dulce și stafide :
750 g brânză grasă de vaci bine stoarsă
400 g de smântână grasă cu 25% grăsime
20 g zahăr vanilat (2 plicuri)
Un praf de sare
6 ouă
2 gălbenușuri
200 g de unt cu minim 80% grăsime la temperatura
camerei
150-200 g de zahăr tos
50 g faină albă tip 000
100 g de griș de grâu
100 g stafide (Opțional)
coaja rasă de la o portocală/lămâie
Mod de preparare pentru Pască cu brânză
dulce și stafide :
Preîncălzim mai intai cuptorul la 180 de grade
Celsius. Dăm portocala pe răzătoarea cu ochiuri mici. Apoi amestecăm grișul cu făina si tapetam cu
hartie fundul unei tavi .Într-un castron punem brânza cu zahărul, zahărul
vanilat, praful de sare și amestecăm ușor . Din când în când amestecam până se
topește zahărul.
Adăugăm ouăle întregi, gălbenușurile, smântâna, coaja
de portocală/lămâie și amestecăm.
Încorporăm stafidele și amestecul de făină cu griș și
omogenizăm cu ajutorul unui tel. Lăsăm pentru 10 minute deoparte sa se
odihneasca aluatul . Adăugăm
și untul topit și omogenizăm. Turnăm
intreg aluatul direct în tavă. Dăm la cuptor pentru 50-55 de minute pasca. O
tinem până când pe partea superioară o simțiți ușor elastică .
După coacere o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se
tempereze pentru 10 minute . Aceasta se lasa în tava în care s-a copt sa se
raceasca . Îndepărtăm marginea și o lăsăm să se răcească complet. Dacă cumva
este prinsă de marginea tăvii, o desfacem ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama
subțire și îngustă. O lăsăm să se răcească complet. Deasupra asezam un prosop
ca sa se raceasca mai repede
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu