Musacaua de vinete super apetisanta

 


Musacaua de vinete super apetisanta , este o mancare foarte gustoasa . Musacaua de vinete super apetisanta  , isi are originea undeva din Egipt . Dar multi spun ca este o mancare greceasca . Este o mancare super delicioasa si consistenra .

Principalele ingrediente care se folosesc pentru musacaua de vinete sunt urmatoarele:

 Ingrediente pentru musacaua de vinete :

 Carne de porc si vita tocată 1000 g

Vinete 2 bucati

Ulei

Menta

Oregano

Ouă 4 buc
Ceapa alba 1 bucata medie
Usturoi 1 căpatana
Pătrunjel
Iaurt
Branza rasa

Rosie 1 bucata

Sare și piper măcinat dupa gust

Mod de preparare musaca de vinete :

Vom curata ceapa si o vom spala , dupa care aceasta ceapa o vom toca marunt cu un cutit . Dupa aceia vom curate cateii de usturoi si ii vom toca si pe ei marunt cu un cutit .

Vom spala foarte bine si patrunjelul verde . Dupa care patrunjelul se va marunti cu cutitul .

Se va lua un castron mai mare , in care vom adauga carnea de porc si vita tocata

Vom continua sa adaugam in castron putin oregano si menta . Dupa aceia vom sa adauga ceapa maruntita si usturoiul maruntit .

 La final vom continua sa amestecam continutul . Apoi intreg continutul il vom pune intr-o tigaie la calit . Vom continua sa amestecam tot continutul pana il calim .

 Vom taia cele doua vinete in rondele potrivite de 1 cm . Vom pune vinetele intr-o tigaie la calit putin .


Pentru sosul ce se va adauga peste vinete vom folosi :

 Iaurt sau smantana

4 oua

Branza rasa sau cascaval

Acestea ingrediente se vor bate cu un tel intr-un castron. Se va continua pana ce vom obtine un continut cremos.

Modul de pregatire pentru musacaua de vinete super apetisanta :

Vom pune putin ulei pe fundul vasului si vom adauga vinetele . Peste vinete vom adauga continutul de carne calita . Continutul va fii intins uniform peste vinete . Dupa aceia vom adauga si celelalte rondele de vinete . Vom adauga apoi tot continutul de carne tocata in tava .

La final vom adauga in tava sosul cremos obtinut . Acesta se va intinde uniform in toata tava . Se va sezona musacaua cu felii rotunde de rosii si patrunjel .

Vom incinge cuptorul la o temperatura de 180 de grade . Vom introduce tava la cuptorul preincalzit . Vom coace musacaua timp de aproximativ 30 de minute .

Apoi vom verifica sa vedem daca musacaua este coapta . Daca este coapta , tava va fii scoasa afara .

Ca si bautura este bine venit un vin rosu , vin alb si chiar si o bere de buna calitate . 

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Comentarii