Tocanita de praz cu limba si masline
Tocanita de praz cu limba si masline este un adevarat deliciu . Aceasta tocanita de de praz se face foarte
repede . Este o tocanita deosebita mai ales pentru anotimpul rece . Aceasta
tocanita se poate gatii in orice anotimp al anului .
Pentru
a face aceasta tocanita de ciuperci avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente pentru tocanita de praz cu limba si masline :
Ceapa
Ulei
Usturoi graunte – 5-6
Vegeta
Ardei kapia -1
Pasta de tomate
Limba -2 buc
Frunze de dafin -2
Boabe de piper 4-5
Praz – 1 buc
Mod de preparare Tocanita de praz cu limba si masline :
Se
curata o ceapa potrivita si se spala bine . Apoi aceasta ceapa se va taia in
bucati mici . Apoi se va spala un ardei kapia si se vaspala . Apoi se va taia
si se va curata de seminte . Se va taia ardeiul in bucati mici ca si ceapa.
Se
va curata niste usturoi si se va martunti . Prazul se va spala si apoi se va
taia rondele de dimensiuni rezonabile . Limba se va spala bine si se va pune la
fiert .Se va fierbe limba circa 1 ora . Se va incerca cu o furculita si cabd
este fiarta se opreste focul . Se va scoate limba si se lasa la racit .Apoi limba
se va curata bine de pielita si se va taia in bucati .
Dupa ce totul este gata se va adauga ulei
intr-o cratita . Se va adauga in cratita ardeiul gras si ceapa taiata marunt . Se
vor cali , pana ce se vor avea o culoare aurie . Se adauga apoi usturoiul si
prazul .Se va continua cu amestecarea intregului continut .La final se va
adauga 2 linguri de bulion de rosii .Cand totul este gata , in cratita se va
adauga apa in cratita si se va aduga
vegeta .
Se
va adauga in cratita apoi limba taiata marunt .Se va lasa sa mai fiarba , iar
aproape de final se adauga maslinele . Inainte de a se termina de fiert , se va
adauga patrunjelul . Se va mai lasa sa dea un clocot , dupa care se va opri
focul . La final daca se doreste se
poate adauga smantana de gatit . Apoi se mai lasa sa dea un clocot si focul se
opreste .
Aceasta
tocanita este un adevarat deliciu . Se poate servii cu mamaliguta sau cu paine
. Ca si bautura este bine venit un vin alb sec sau demisec .
Pofta
buna !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu